3 tips voor volwassenen met ADHD

Ben je een (jong)volwassene en heb je ADHD of een vermoeden daarvan?
En heb je last van concentratieproblemen, chaos in je hoofd, onrust in je lijf en/of driftbuien?

In deze blog 3 tips om jezelf te ontwikkelen naar meer rust:

1. Wees ongeconcentreerd, chaotisch, druk, onrustig en driftig!

Huh? Waarschijnlijk heb je juist vaker gehoord dat je al die verschijnselen niet mag hebben of vertonen… in het bijzijn van anderen. Omdat zij er wel eens last van zouden kunnen hebben, omdat het niet gewenst is. Begin met jezelf toe te staan om deze gedragsuitingen wel te vertonen in een ruimte waar je alleen bent. Als jij het niet meer onprettig vindt en je niet meer je gedrag hoeft te onderdrukken, kun je jezelf zijn en kan ontlading van opgekropte spanning plaatsvinden. Dit kan weer een ontspannen effect op je omgeving tot gevolg hebben.

2. Geef gehoor aan je creatieve impulsen zodra ze er zijn!

Van mensen met ADHD wordt vaak gezegd dat ze creatiever zijn dan anderen. Kom jij uit een generatie waarin je normen hebt geleerd over hoeveel uur je per nacht moet slapen of dat je taken eerst afmaakt voordat je een volgende activiteit oppakt? Vanaf nu hoeft dat niet meer! Vanaf nu kun je gewoon om 3:00 ‘s nachts je bed uit als je inspiratie hebt en hetgeen waar je mee bezig was, gewoon laten vallen als je een geweldig idee te binnen schiet.

3. Leer de functies van je gedrag kennen

Elke gedragsuiting heeft een functie. Wat die functie zou kunnen zijn, ontdek je door erop vast te lopen, te observeren wat er gebeurt en te onderzoeken waar het vandaan komt.

Wil je weten wat de functies van jouw gedragsuitingen zijn? Laat dan een reactie achter onder deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *