Anders omgaan met ADHD

2015-03 Compleet Onderwijs Jaargids - VoorkantIs ADHD een ziekte waar medicatie de enige uitkomst voor is? Of is ADHD een verzonnen fenomeen, zoals veel in de media wordt verspreid? Volgens de zelfstandig professionals die zich hebben aangesloten bij Anders ADHD, ligt de waarheid in het midden. ADHD bestaat, want de persoon met ADHD en de omgeving heeft er last van. Maar van wat dan? En is medicatie wel de enige remedie?

Waar heeft u last van?

Waar loopt u als leerkracht tegenaan als u een leerling met ADHD in de klas heeft? Ervaart u het onrustige gedrag als storend? Kunt u speciale aandacht geven wanneer de leerling het nodig heeft, terwijl u ook nog andere leerlingen heeft die aandacht vragen? Probeert u de snel afgeleide leerling met ADHD steeds bij de les te houden en is dat vermoeiend voor u? Adviseert u de ouders van hyperactieve leerlingen om snel een diagnose te laten stellen en medicatie te overwegen?

Bezoek de website van Compleet Onderwijs…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.