Is medicatie zaligmakend bij ADHD?

2015-05 #02 For You - VoorkantWanneer je de (sociale) media erop naslaat, zul je bij de term ‘ADHD’ meestal een link ontdekken tussen ‘psychische stoornis’ en ‘medicatie’. Het beeld dat ADHD een psychische ziekte is waar alleen medicatie bij helpt, is een heersende opvatting sinds de beschrijving ervan is opgenomen in het handboek voor de psychiatrie, de DSM-IV.

Is ADHD een ziekte waarvoor medicatie het enige redmiddel is? Na tien jaar praktijkonderzoek in haar eigen praktijk, het vergaren van kennis over gedragsproblemen en het onderling delen van ervaringen met andere werkmethoden onder collega-professionals, is het antwoord van Marja van der Ende uit ’s-Gravenzande: nee.

Download de hele For You Magazine Westland…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.