Stress in de klas

2016-03-compleet-onderwijs-jaargids-voorkantHerkent u als leerkracht dat u, niet voldaan, moe thuis komt na een dag werken? Dat u graag uw creativiteit wilt uiten in de lessen, maar dit door regelgeving, toetsen en papierwerk geen ruimte meer krijgt? Dat leerlingen in overvolle klassen sterk emotioneel op elkaar en op u reageren? Het kan zijn dat u onbewust in een vicieuze stresscirkel bent beland.

Stress is een oorzaak van conflicten. Conflicten zijn vaak oorzaken van stress. Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Het landelijk gemiddelde van het aantal mensen met werkstress in de Nederlandse beroepsbevolking was in 2015 1 op de 7. In het onderwijs is dit cijfer zelfs 1 op de 5. Steeds meer leerkrachten krijgen te maken met hoge werkdruk, waardoor zij het werken in het onderwijs minder leuk gaan vinden. Een neergaande spiraal zet zich in, met vaak burn-out tot gevolg…

Bezoek de website van Compleet Onderwijs

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.