Waarom?

Op deze website vind je (helaas) waargebeurde verhalen van mensen die in hun leven iets traumatisch hebben meegemaakt op het gebied van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, ongelukken, ziekten en aandoeningen. Een ‘nee’ was geen nee voor de ander. Een klap (fysiek, mentaal en emotioneel) had diepe gevolgen voor het leven van het slachtoffer en zijn of haar omgeving. Een voortdurend drama plaatste de persoon buiten zichzelf.

De effecten van deze gebeurtenissen zijn dagelijks merkbaar in het gedrag van het slachtoffer en de mensen die daaromheen staan.

Willen wij in de toekomst voorkomen dat dergelijke situaties zich nog voordoen, dan is het belangrijk dat iedereen doordrongen raakt van de gevolgen van dit trauma. En als ze zich nog voordoen, is het van vitaal belang dat de slachtoffers een luisterend oor kunnen vinden voor hun verhaal en het verwerkingsproces in beweging blijft. Opdat slachtoffers van traumatische gebeurtenissen gezien en gehoord worden…

Bij elk verhaal wordt naast het delen van het verhaal ook gestreefd naar het delen van ‘de weg naar vrijheid’. Want slachtoffers komen er meestal veel sterker uit dan toen ze het meemaakten. Ook dat willen we laten zien. Zo kan iedereen leren van de ervaringen en tips van ervaringsdeskundigen.

Het ontstaan van blogsdieraken.nl
Toen in dezelfde periode de Nederlandse Anne Faber vermist raakte en later verkracht en vermoord gevonden werd en actrice Alyssa Milano de #metoo beweging (weer) op gang bracht, kwamen de verhalen naar boven. Het schokt de wereld hoeveel verhalen dit zijn en de discussie laait op. Omdat mensen, veelal diegenen die het niet hebben meegemaakt, ‘het zat zijn om die negatieve verhalen te horen’ en vooral een mening over het handelen van de slachtoffers hebben. Het zogenoemde victimblaming is een groot probleem voor het slachtoffer. Zij vertellen hun verhaal niet meer uit angst veroordeeld te worden om hun (niet-)handelen.

#metoo was de directe aanleiding voor initiatiefnemer Marja om blogsdieraken.nl te starten. Haar wens en doel is om dit platform in te zetten voor verhalen die ook buiten het onderwerp ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ vallen. De kern is namelijk hetzelfde: onverwerkt trauma levert chronische stress op.

Ga naar de blogs…

Ben jij slachtoffer en wil je jouw verhaal delen? Dit kan uiteraard ook anoniem. Stuur een mail naar Marja@SuXeed.nl om te bespreken hoe jij het wilt aanpakken.